×

KONTAKT OS

SCA Danmark
C. F. Tietgens Vej 7b
6000 Kolding
Tel: 87 610 727
Fax: 75 536 058
info_sca@cargill.com
ordre_sca@cargill.com

 

Provisoy Micrum

Provisoy Micrum er et sojaproteinkoncentrat i micrum, som egner sig særdeles godt ved brug i enten silo eller påslag, da denne fysiske form er langt mere fritflydende end de normalt meget fint formalede melprodukter.

Protein fra Provisoy Micrum er mere fordøjeligt end protein fra sojaskrå, men også sammen-lignet med andre kendte sojaproteinkoncen­trater. Dette betyder at Provisoy Micrum giver flere tilgængelige aminosyrer for vækst og produktion end de øvrigt testede produkter. Provisoy Micrum er derfor en meget effektiv og konkurrencedygtig proteinkilde til smågrise.

Provisoy Micrum bliver ved produktion udsat for en tredobbelt termomekanisk process. Denne process sikrer at fordøjelseshæmmende stoffer effektivt reduceres. Processen ændrer sojabønnens overfladestruktur og reducerer partikelstørrelsen. Små partikler har en større overflade, som giver enzymerne mere plads til at arbejde på, hvilket giver en bedre udnyttel­se af proteinet. Under produktionsprocessen opnår Provisoy Micrum en geleterende egen­skab. Denne egenskab er også med til at øge Provisoy Micrums fordøjelighed fordi fordøjel­sesvæsken absorberes og foderet holdes som en stabil masse i grisens mave.

 

I Cargill arbejder vi med 3-timers fordøjelighed. Dette tal er væsentligt for at bestemme kvali­teten af proteinet især for små nyfravænnede grise. Grunden til dette er at 3 timer efter at små grise har optaget foderet vil dette være passeret tyndtarmen og resten af proteinet vil ikke komme grisen tilgode. Tabellen nederst på siden viser fordøjeligheder af 5 forskellige proteinkilder. På 24 timer er der ikke væsentlig forskel i fordøjelighederne. Derimod er der stor forskel på 3 timer og det er denne forskel, der er vigtig for grisen.

Provisoy Micrum leveres enten i 25 kg’s sække, 1000 kg’s big bags, som kan blæses i silo efter ønske.

 

TOP